Gode grunde til at få briller

Der kan være flere gode grunde til, at det kan være nødvendigt med briller eller kontaktlinser. Måske synes du, at du har et fint syn, men det er ikke altid sandt. Du er jo vant til at se på en specifik måde, så du ikke tænker over, at du ville få et meget bedre syn, hvis du havde briller. 

Mange går desværre alt for længe med et mindre godt syn, da de tror, at deres syn er perfekt. Du kan få konstateret, om du har brug for briller ved at få en synstest. Men hvornår har du brug for briller?

To typer bygningsfejl

Der findes to forskellige typer bygningsfejl i øjet. De bliver kaldt for henholdsvis regelmæssige og uregelmæssige. Når der er tale om en regelmæssig eller almindelig bygningsfejl, så opstår den, når hornhinden er buet mere i én retning. For at korrigere denne type bygningsfejl skal du have briller eller kontaktlinser. 

En uregelmæssig bygningsfejl opstår, når hornhinden er ujævn og buet i mere end én retning. Sådan en bygningsfejl opstår typisk efter en øjenskade, der eksempelvis danner et ar på hornhinden. En uregelmæssig bygningsfejl kan korrigeres ved hjælp af kontaktlinser.

Nærsynethed er nemt at afhjælpe

Nærsynethed kræver lidt hjælp, hvis du gerne vil kunne se ting helt tæt på. Hvis du får konstateret, at du er nærsynet ved en synstest, så er der heldigvis flere måder, hvorpå du kan få hjælp. Du kan komme til at se skarpt ved hjælp af briller eller kontaktlinser. Men du kan også vælge at få natlinser, hvor du sover med linser om natten. Linserne tager du ud om morgenen, og så kan du se skarpt i løbet af dagen.