Det kan du forvente til din første psykologsamtale

Det er helt normalt at være nervøs og usikker, når du første gang skal til psykolog. I og med at du ikke har prøvet det før, ved du ikke, hvad du skal forvente. Derfor kan du her læse mere om, hvad du kan forvente til din første psykologsamtale. Leder du efter psykologer i København, så klik ind her.

Alle problemer er velkomne

Der er ingen problemer, som er for store eller for små. Alle problemer er velkomne hos en psykolog. Mange kan måske synes, at deres problemer ikke er store nok og føler derfor, at det er pinligt at være hos en psykolog. Men hvis du mener, at du har brug for professionel hjælp, er det helt bestemt en god idé og slet ikke pinligt eller dumt.

Du må gerne forberede dig

Hvis du føler, at det kan hjælpe dig, må du gerne forberede dig, før du skal til din første samtale. Det kan eksempelvis være, at du skriver få tanker ned, som du medbringer til samtalen. Det er helt op til dig, og hvad du mener føles bedst for dig. Husk at du også helt selv bestemmer, hvor meget du ønsker at dele med psykologen.

Det er en god idé at dele dine forventninger

Har du særlige forventninger i forhold til, hvad du skal have ud af at gå til psykolog, kan du sagtens dele dem med din psykolog. Det kan ydermere være, at du ikke helt ved, hvad det kan gøre for dig. Og det må du også gerne sige højt.